PMBOK 5. vagy PMBOK 6. szerint készüljek a vizsgára?


Mint ahogy azt korábbi cikkünkben írtuk, a PMI jelenlegi tervei szerint a Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK Guide), mely a PMP és CAPM vizsga tananyagát és a PMI által javasolt folyamatokat és eszköztárat írja le, 2017. szeptemberében új verziót kap. Ez praktikusan azt is jelenti, hogy a vizsga tartalma is megváltozik. Ennek dátumát jelenlegi információink szerint a PMI 2018. első negyedévére ütemezi.

Melyik verzió szerint készüljek?

Tapasztalataink szerint a vizsgára munka mellett kb. 2-2,5 hónap alatt fel lehet készülni. A felkészülés legalább heti szintű gyakorlást, tanulást igényel, a vizsgafelkészítő program lezárultát követően kb. 1.500-2.000 tesztkérdés megoldásával, melyet a képzés keretén belül rendelkezésre bocsátunk, résztvevőink 90%-a első alkalommal sikeres vizsgát tesz.

A jelentkezőknek javasoljuk, hogy amennyiben még idén fel tudnak készülni és el tudnak menni vizsgázni, a PMBOK jelenlegi, 5. verziója szerint készüljenek. Amennyiben ez 2018-ban lehet reális, úgy a felkészülés alapjául a PMBOK 6. verzióját javasoljuk.

Vizsgafelkészítő programjainkat a PMBOK 6. kiadásának hivatalos megjelenését követően azonnal elkezdjük átdolgozni a hivatalos tananyag szerint, így terveink szerint november-decembertől az új verzió szerint adjuk át a sikeres vizsgához szükséges tudást is.

A legújabb vizsgakövetelmények szerint szeretnék felkészülni!

Mi történik, ha PMBOK 5. szerint készültem, de nem tudok az új vizsga bevezetése előtt elmenni vizsgázni?

Semmi probléma! Amennyiben korábban részt vett PMP/CAPM programunkon, trénerünk díjmentesen, előre egyeztetett alkalommal átadja a szükséges tudást a változásokkal kapcsolatban.

Amennyiben Ön nem a mi programunkon vett korábban részt, úgy elérhető áron tervezzük intenzív, 1 napos program kialakítását, mely során a sikeres vizsga szempontjából releváns változásokat ismertetjük a résztvevőkkel. 

A fenti programmal kapcsolatban minden információt a honlapunkon teszünk közzé.

Nehezebb lesz a vizsga 2018-ban?

Nem lesz nehezebb, csak más. A korábbi módszertani irányok megmaradnak, bizonyos folyamatok, tudásterületek elnevezései megváltoznak, illetve megjelennek új eszközök, technikák is. Kollégáink felkészülnek a változásokkal kapcsolatban és az éles vizsgán megjelenő kérdésekhez hasonló tesztekkel segítik a felkészülést.