IATF 16949:2016 – autóipari követelmények, tanácsadás és felkészítés

IATF 16949:2016 szabvány – Hogyan lehetünk/maradhatunk autóipari beszállítók?

Az elmúlt évek igazolták, hogy a hazai autóipari szállítók (Tier 1-2-3) elkötelezettek egy egységes autóipari minőségirányítási rendszer alkalmazása mellett. Az ISO/TS 16949 szabvány az autóipari beszállítók részére kidolgozott követelményrendszer, mely szerinti megfelelés, tanúsítvány igazolja, hogy a szervezet autóipari termékei és szolgáltatásai megfelelnek az autóipar követelményeinek.
2016 októberében megjelent az IATF 16949:2016 normatív követelményrendszer, amely két éves átállás után átveszi teljes egészében az ISO/TS 16949 szerepét. Ez év őszétől már csak ennek a műszaki előírásnak megfelelve szerezhetnek tanúsítványt a gépjárműipari gyártók, beszállítók. A szabvány a gyártási, illetve az azt támogató folyamatokat vonja szabályozás alá.
A ProMan Consulting vezető tanácsadói, trénerei évtizedes rendszer fejlesztési és auditori tapasztalataik alapján vállalkoznak akár új rendszerek építésére, akár a meglévő autóipari beszállítói rendszerek IATF 16949 szabvány szerinti követelmények szerinti továbbfejlesztésére.
A rendszerfejlesztésünk folyamat központú, mely a  szabályozási feladatok mellett igény szerint tartalmazza:

  • a szervezetfejlesztést,
  • az oktatásokat,
  • támogató informatikai alkalmazások specifikálását, fejlesztését, illetve bevezetését is.

Az autóipari gyártó, beszállító cégek várhatóan idén kezdik meg az új IATF 16949 szabvány szerinti működést érintő változások előkészítését. A legnagyobb autóipari szervezetek elvárásként fogalmazták meg e szabvány szerinti működést, mely minden működési területre részletes előírásokat tartalmaz.
Már csak 1 év van hátra az átállási határidőig, ne kockáztassa szervezete üzleti, szakmai, működési eredményességét! További részletekért lépjen velünk kapcsolatba!