Minőségirányítási rendszerek fejlesztése

Sok szervezet, illetve azok megrendelői felől elvárás, hogy az adott cég jól definiált, tanúsított, folyamatosan ellenőrzött és fejlesztett folyamatok szerint működjön. Erre az igényre nyújtanak megoldást a különböző minőségirányítási, integrált irányítási rendszerek, melyek garantálják, hogy a szervezeti folyamatok célok és meghatározott standardok szerint valósuljanak meg.

Az ISO standardok (Nemzetközi Szabványügyi Szervezet által kiadott nemzetközi standardok) célja a vevők és más érintettek minőségi követelményeit kielégítő termékek és szolgáltatások előállításához szükséges teljesítmény biztosítása. Ez a rendszer működtetés iparágtól, szervezeti mérettől, vagy alaptevékenységtől független, mely többek között minőségirányítási, információbiztonsági, környezetirányítási elemeket is tartalmaz.

Az IATF 16949 irányítási rendszer kifejezetten az autóipari szereplők számára készült, mely megléte már alapelvárás ezen a területen.

Minőségirányítás

ISO rendszerépítés és oktatás

Közel 20 éves folyamatfejlesztői, tanúsító és független belső auditori tapasztalattal rendelkező kollégáink segítségével vállaljuk integrált irányítási rendszerek fejlesztését, kiépítését, oktatását és auditálását is.

Hiszünk abban, hogy egy ilyen tanúsított rendszer akkor lehet értékes, ha az összhangban van a napi gyakorlattal és annak elemei hatékonyan, gyakorlatorientáltan valósulnak meg napi szinten.

Egy ISO alapú rendszerfejlesztés vagy audit véleményünk szerint alkalmas a folyamatok fejlesztésére és a hatékonyság növelésére is, mely nem mellesleg erről tanúsítást is adhat.

Legyen szó akár ISO 9001 (minőség), ISO 27001 (információbiztonság), ISO 14001 (környezetirányítás), vagy azok integrált rendszereiről, munkatársaink segítséget nyújthatnak a követelmények megértésével, illetve azoknak megfelelő folyamatok kialakításával kapcsolatban.

Akik minket választottak

Mivel tudjuk az ISO tanúsítványok megszerzését segíteni?

Felmérés, bevezetés és oktatás
Felmérés, bevezetés és oktatás

Tartalom:

• Vezetési, irányítási, alap- és támogató tevékenységek felmérése
• Folyamattérkép készítése,
• Folyamatok, szabályozó dokumentumok átvizsgálása
• Meglévő folyamatok követelmények szerinti összevetése
• Folyamatok fejlesztésére vonatkozó javaslatok elkészítése
• Szabályozások kialakítása, elfogadtatása
• Új folyamatelemek oktatása

DPO
Rendszeres auditok és rendszerfelügyelet

Tartalom:

• Éves minőségcélok meghatározása, minőségtervek összeállítása
• Beszállítók, alvállalkozók minősítése
• Vevői elégedettségmérés összesítése, szervezeti szintű teljesítményértékelés
• Dokumentáció felülvizsgálata, folyamatok folyamatos fejlesztése
• Rendszeres belső auditok, a rendszer működésének felülvizsgálata
• Kötelező belső képzések megtartása
• Tanúsító, felülvizsgálati auditok szerinti korrekciók végrehajtása

IATF 16949 – Minőségirányítási rendszer az autóiparban

Mi az IATF 16949?

A Nemzetközi Gépjármű Különbizottság (IATF – Daimler, FCA, Ford Motor Company, General Motors, PSA Peugeot Citroën, Renault, Volkswagen, BMW) által kifejlesztett szabvány egyetlen rendszerben foglalja össze számos késztermékgyártó (OEM), valamint az ő beszállítói/ellátási hálózatuk (Tier 1-2-3) esetén releváns minőségi követelményeket. A követelményrendszernek megfelelő működés segítségével folyamatosan javítható az adott vállalat rendszerének és folyamatainak minősége, és a szervezet az ügyfelek megelégedésére összpontosíthat.

Miért fontos ez az autóipari szereplők számára?

Az ISO/TS 16949:2009 szerinti tanúsított szervezeteknek 2018. szeptember 14-ig át kell állniuk az új rendszerre, ha továbbra is autóiparban szeretnének tevékenykedni!
Szolgáltatási csomagjaink segítségével az átállást a tanúsítás előkészítéséig, professzionális módon támogatjuk.

Mivel tudjuk az IATF tanúsítvány megszerzését segíteni?

Felmérés, bevezetés és oktatás
Rendszerépítés, bevezetés és oktatás

Folyamatok, sablondokumentumok specifikálása, átalakítása, e-learning oktatás a követelményrendszernek megfelelően.

Tudta?

Nem válhat autóipari beszállítóvá, nem tarthatja meg pozícióját, amennyiben minőségirányítási rendszerét nem fejleszti tovább az IATF követelmények szerint!

E-learning
Tantermi és elektronikus oktatás

E-learning tananyag segítségével a rendszer főbb jellemzőinek megismerése és felkészülés az auditra a napi munkából való kiesés nélkül.

Tudta?

Ha az audit során bármely munkatárs nem tudja bizonyítani a követelményrendszer átfogó ismeretét, az audit eredménye valószínűleg sikertelen lesz, mely többletköltséget okozhat!

Informatikai támogatás

Dokumentumkezelés, automatikus dokumentum generálás, erőforráskezelés és csoportmunka támogatása felhőalapú, vagy akár on-premise megoldással.

Tudta?

A követelményeknek való megfelelés nagyon komoly dokumentációs igénnyel bír, melyek elektronikus előállítása, kezelése csökkenti az adminisztratív teendőket!

Segítségre van szüksége?

Tanácsadóink komoly, auditori tapasztalatokkal is bírnak, mely kompetenciák segítségével a sikeres auditra tudatosan, hatékonyan tudnak felkészülni. Sikerdíjas konstrukciónkkal közös garanciát is vállalunk az átállás sikerére!
Kérdése van, segíthetünk? Lépjen velünk kapcsolatba!