Scrum Master gyakorlati képzés szimulációval és opcionális PSM I. vizsgafelkészítéssel

Mit és hogyan tegyek Scrum Masterként?

Képzésünk célja, hogy átfogó képet adjunk a Scrum Master szerepkör működéséről, az alkalmazható eszköztárról. Ezt programunk résztvevőjeként egy életszerű folyamat során konkrét helyzetszimulációkon keresztül tapasztalhatja meg és próbálhatja ki.

A Scrum Master egy igen komplex, összetett szerep. Fő célja, hogy akár projekt, akár szervezeti keretek között segítse a csapatot az értékteremtésben, a keretek definiálásában és alkalmazásában, valamint az együttműködés fejlesztésében. Mivel minden szituáció és csapat más, a Scrum Master részéről komoly eszköztárra, az agilis értékek mély ismeretére, illetve megfelelő szemléletre, gondolkodásmódra és készségekre van szükség.

Képzésünket olyan egyéneknek vagy csoportoknak ajánljuk, akik agilis csapatok hatékony támogatását tűzték ki célul, és képesnek tartják magukat a menedzsmentszemlélet helyett egy szolgáló vezetői személet alkalmazására, illetve hisznek a csapatok, a kreativitás és az együttműködés erejében.

Program díja: 170.000 Ft + ÁFA/fő
Kedvezményes díj: 153.000 Ft + ÁFA/fő

Opcionális, kiegészítő 4 órás PSM I. felkészítő modul díja: 40.000 Ft + ÁFA/fő (kedvezményes díjon 36.000 Ft + ÁFA/fő)

Előfeltételek, keretek

Bár a program során részletesen feldolgozzuk az agilitás alapjait is, mégis előny, ha a résztvevők az agilis alapfogalmakkal, gondolkodásmóddal, illetve a scrum keretrendszerrel már találkoztak, annak elemeit ismerik.

Igény esetén a programot követően 4 órás felkészítés keretében segítjük a Scrum.org Professional Scrum Master I. (PSM I.) minősítés megszerzésében. A 4 órás kiegészítő modul egy 80 kérdéses vizsgaszimulációt és annak közös kiértékelését tartalmazza. 

2 napos programunkat a lényegre és gyakorlatra fókuszálva állítottuk össze. Képzésünkön egy új ötlet feldolgozásától az önszerveződő csapat létrehozásáig, támogatásáig tartó úton kísérjük végig résztvevőinket, amely során különféle helyzetekkel, lehetséges Scrum Masteri teendőkkel találkoznak. Szimulációnk segítségével egy olyan eszköztárat próbálhatnak ki, amely támogatja őket abban, hogy hatékonyan vegyenek részt csapatok kialakításában, a működési keretek kialakításában és fejlesztésében, ceremóniák facilitálásában, és végül, egy igazi, önszerveződő csapat létrehozásában.

A szimuláció során szerepjáték elemeket, illetve saját élmény szerzésére fókuszáló gyakorlati elemeket használunk, a gyakorlati elemeket (80%) előnyben részesítve az elmélettel (20%) szemben.

A program intenzitását figyelembe véve a csoportok létszámát 4-10 főben határoztuk meg.melynek köszönhetően mindenkinek lehetősége nyílik az adott helyzetek Scrum Master szerepkörben történő megtapasztalására.

A program kihelyezett formában is megvalósulhat, mely esetben a helyzeteket és szituációkat a megrendelő igényeihez alakítjuk.

Előfeltételek és vizsgainformáció

Szakértőnk

Dvorzsak Alex

Dvorzsák Alexander, agilis coach, PSM, PSPO, DASSM

Dvorzsák Alexander több mint 10 éve kezdett agilis csapatokkal dolgozni. Kezdetben fejlesztő, majd Product Owner, Scrum Master, végül agilis coach lett nagyvállalati környezetben. Saját bőrén tapasztalta meg az agilizálódás előnyeit és hátrányait, mely tapasztalatokat képzésein szívesen osztja meg a résztvevőkkel.

Petercsak Reka

Pétercsák Réka, tréner, tanácsadó, coach

Pétercsák Réka legfontosabb agilis és egyéb projekttapasztalatait külföldön szerezte digitalizációs és okosváros fejlesztések témában, ezt követően csatlakozott a ProMan Consulting csapatához. Minősített coachként széles egyén- és csapatfejlesztési ismeretekkel, valamint gyakorlattal rendelkezik.

A tanfolyam tematikája

PMI-ACP vizsgafelkészítő

Agilitás és scrum

• Mikor alkalmazzuk és mik a korlátok?
• Stacey mátrix és annak gyakorlati alkalmazása
• Mit jelent az agilitás és mi az a Scrum?
• Scrum folyamat, ceremóniák, szerepek és működés teljes körű szimulációja

Miben tudja egy Scrum Master a csapatot segíteni?

• Facilitálás
• Tanítás
• Mentorálás
• Coaching
• Szervezet támogatása

Ötlet kezdeményezése

• Csapat fejlődési fázisok
• Bizalom építés
• Biztonság kialakítás
• Önismeret
• Kompetencia felmérés
• Agilis oktatás
• Helyzetgyakorlat – mi a teendő új csapat alakulásakor, miben segíthetjük őket?

Release tervezés

• Munkamódszer tervezés a scrum csapattal
• Story darabolás
• Story becslés
• Közös célok megfogalmazása
• Helyzetgyakorlat – Release tervezés scrum master szemszögből, hogyan ne mondjuk meg a csapatnak hogy mit tegyenek, mégis hogyan támogassuk őket a folyamatban?

Fejlesztés, iterációk

• Visszajelzés adás és kérés
• Napi scrum
• Retrospektív
• Coaching
• Facilitálás
• Konfliktus-kezelés
• Motiváció fenntartás
• Nyomon követés
• Helyzetgyakorlatok: stand-up facilitálás, coaching saját élmény, konfliktuskezelés

Zárás

• Retrospektivek: Feature, Release, Projekt
• Értékelés, visszamérés
• Követő lépések és új ötletek megfogalmazása
• Helyzetgyakorlat: Retrospektív a gyakorlatban

Elégedettségi garancia

Magabiztosak vagyunk programunk minőségével kapcsolatban, amennyiben mégis elégedetlen lenne és ezt az első nap során jelzi, természetesen nem kell fizetnie! A program árát az utolsó alkalmat követően számlázzuk, előre nem kérünk semmit.

Akik minket választottak

A tanfolyam ára, ütemezése

A program egy intenzív, 2 napos workshop elemeken és közös munkán alapuló szimuláció, ami során egy valós folyamatot, valós helyzetekkel dolgozunk fel. A gyakorlati elemek aránya kb 80%.

A csoport méretét a hatékony közös munka érdekében 4-10 főben határoztuk meg.

4, vagy több résztvevő esetén kérjük, az egyedi kedvezmények érvényesítése érdekében vegye fel velünk a kapcsolatot!

*PMSZ tagoknak, kettő vagy több résztvevő együttes jelentkezése esetén, illetve magánszemélyeknek 10% kedvezményt biztosítunk! 4, vagy több résztvevő esetén egyedi ajánlat szerint további kedvezményeket ajánlunk, valamint a helyszín és ütemezés is rugalmasan alakítható!

ELÉGEDETTSÉGI GARANCIA – magabiztosak vagyunk programjaink minőségével kapcsolatban, amennyiben mégis elégedetlen lenne és ezt az első alkalom során jelzi, természetesen nem kell fizetnie! A tanfolyam árát program végén számlázzuk, előre nem kérünk semmit.

Ár170.000 Ft + ÁFA
Kedvezményes ár153.000 Ft + ÁFA
Időpontok2021. április 29-30. (tantemi)
2021. június 10-11. (tantemi)
2021. szeptember 9-10. (tantemi)

A tanfolyam ára, ütemezése

Ajánlatkérés, jelentkezés

Ajánlatkérési, jelentkezési feltételek

Az ajánlatkérés nem jelent kötelezettséget, ez csupán a kapcsolatfelvételt szolgálja, azonban a jelentkezésig nem áll módunkban a programra helyet fenntartani.

Jelentkezés esetén Jelentkező vállalja, hogy a program zárását követően a számla kézhezvételtől számított 8 naptári napon belül a részvételi díjat átutalással kifizeti. Amennyiben a programot megelőző 10 naptári napon belül a részvételt lemondja, úgy elfogadja, hogy a szállító a program díjának legfeljebb 30%-át kitevő lemondási díjat számlázhat ki. Ez alól abban az esetben felmentést kap a Jelentkező, ha a jelentkezést a következő meghirdetett időpontra halasztja. Amennyiben a program nem felel meg az igényeinek és ezt a program első napján jelzi, természetesen nem kell fizetnie semmit! A program díja tartalmazza a képzésen felhasznált anyagok, handoutok és a kapcsolódó terembérlet díját is.

Minden érdeklődővel és jelentkezővel 1 munkanapon belül felvesszük a kapcsolatot.

[]
1
Jelentkezés, érdeklődés - Scrum Master gyakorlati képzés szimulációval
Kitöltés célja
PSM I. vizsgafelkészítő modul
Kedvezmények:

Kalkulált nettó ár: [(field10*field5)*field16] Ft

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Fontos

Programunkat valós projektekben is bevált gyakorlatok mentén alakítottuk ki, mely gyakorlati támogatást és saját élményt nyújt agilis projektek hatékony megvalósítása során.
Projektmenedzsment ügyfelek
Folyamatosan mérjük teljesítményünket, résztvevőink 10-es skálán értékelik programjainkat, melyek százalékban kifejezett átlagos értékei az alábbiak.
Elégedettség 89%
Szakmai színvonal 94%
Tréner munkája 95%

Munkatársaink saját tapasztalattal rendelkeznek agilis csapatok működésével kapcsolatban, hiszen fejlesztő, scrum master, agilis coach és product owner szerepkörben is dolgoztak nagy, multinacionális és közepes vállalatok számára, valamint támogattak agilis transzformációkat is.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot: +36 30 933 0231info@promanconsulting.hu

7 érv mellettünk

Ikon
Csak kis csoportos workshopokat indítunk, 10 fős létszám felett a csoportot megosztjuk a tanulás hatékonyságának érdekében
PMI minősítés ikon
Minősített oktatók – trénereink nemzetközileg elismert minősítéssel és eszköztárral is rendelkeznek
Ikon
Csak a képzés után kell fizetnie: nem kell előleget fizetni, minden esetben a program lezárását követően számlázunk
Magánszemélyeknek, PMSZ tagoknak kedvezményeket adunk
Ikon
Elégedettségi garancia: magabiztosak vagyunk programjaink minőségével kapcsolatban, amennyiben mégis elégedetlen lenne és ezt az első két alkalom valamelyikén jelzi, természetesen nem kell fizetnie semmit
Ikon
Életszerűség: a program során az eszközöket és technikákat folyamat orientáltan, valós projektek feldolgozásával adjuk át
Ikon
Gyakorlati tapasztalat: tanácsadóink, trénereink valós projekteket támogattak Product Ownerként, Agilis coachként és Scrum Mastrként is, szervezetek és csapatok agilis transzformációit vitték sikeresen végbe

A képzés helyszíne

1118 Budapest, Kelenhegyi út. 29/b.