Megjelent a PMBoK 6. kiadása

Megérkezett a PMBoK 6. kiadása

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a PMI elérkezettnek látta az időt a PMBoK frissítésére. A 6. kiadás a mai napon (2017.09.06.) jelent meg, melybe egy sor, a vizsga szempontjából fontos változás került.
A vizsga előreláthatólag 2018. első negyedévében változik, pontos dátum később kerül meghatározásra. A kötetek feldolgozását megkezdtük, novembertől az új kiadvány szerint is indítunk felkészítő programokat.

Külön érdekesség, hogy a kiadvány 2 kötetes verzióban is elérhető, mely a PMBoK mellett egy agilis projektmenedzsment útmutatót (Agile Practice Guide) is tartalmaz. Ez a kötet közel 100 oldalban az alábbi témákat érinti:

  • Agilis alapelvek, alapismeretek
  • Agilis projekt életciklusok, hibrid modellek
  • Agilis környezet megteremtése
  • Legelterjedtebb agilis projektmenedzsment technikák
  • Szervezeti változások és kultúra, agilis projektek és projektirodák kapcsolata

Szakmai szempontból ez a kiadás, különösen az agilis projektmenedzsment kötetnek köszönhetően az általunk is oly sokszor hangoztatott megközelítést erősíti, miszerint a mai változékony és dinamikus környezetben sokkal nagyobb az igény a projektek hibrid módszertanok szerinti vezetésére. Ezek a módszertanok tartalmaznak agilis, iteratív, sőt, bizonyos esetekben hagyományos eszközöket is.

A köteteket PMI tagok ingyenesen letölthetik, a hagyományos könyvváltozathoz a nem tagok 99 USD, a tagok 50 USD áron juthatnak hozzá a pmi.org oldalon keresztül.

Bővebben: https://www.pmi.org/agile-pmbok